RESEPI ROTI BUN SEDAP DAN LEMBUT


Bahan-bahan : πŸ”΅ 250 g tepung high protein πŸ“Œ jika gunakan tepung gandum pun boleh, sama kuantitinya tapi tekstur roti akan berubah menjadi kasar sedikit selepas 3 hari (tak ketara sangat pun) πŸ”΅ 80 g air sejuk dari peti ais + 40 g kiub ais (total 120 g) πŸ”΅ 40 g gula pasir πŸ”΅ 30 g susu tepung πŸ”΅ 30 g marjerin πŸ”΅ 1 biji telur gred A atau B πŸ”΅ 1 sudu kecil (sudu metrik) yis kering (jenama mauripan, saf instant dll yang sejenis dengannya) πŸ”΅ ½ sudu kecil (sudu metrik) garam Bahan tabur : πŸ”΅ Bijan - boleh tabur dengan gula atau pun dibiarkan kosong sahaja

Comments

Popular posts from this blog

Servis kereta

Pengurusan Makanan

Bisnes